Stångåstaden

Utsikt Bredband har ett helhetsansvar för bredbandsnätet till Stångåstadens hyresgäster, vi sköter därför drift och underhåll av nätet. Det faktum att vi finns på plats i Linköping gör att vi alltid kan ge bra och snabb support.

Frågor om tjänst och felanmälan

Har du frågor om bredbandstjänster eller vill felanmäla tjänst, vänd dig till din tjänsteleverantör.

Beställ bredbandstjänster från våra tjänsteleverantörer 

Du beställer internet, TV och telefoni av tjänsteleverantörer i Tjänsteguiden. Du väljer bland ett 20-tal leverantörer.

Du kan också beställa tjänster via vår kundportal. Så här gör du:

1. Koppla in datorn till nätverksuttaget eller bredbandsswitch

Koppla in din dator med en nätverkskabel till nätverksuttaget som du har i din bostad. Om du har en bredbandsswitch ansluter du istället nätverkskabeln till den port som är märkt med ”Internet” på bredbandsswitchen. När du öppnar din webbläsare skickas du vidare till Utsikt Bredbands kundportal. Klicka på länken som visas i webbläsaren om du inte skickas vidare.

2. Registrering

När du kommer till kundportalen, klicka på stjärnan där det står ”Klicka här för att beställa tjänster direkt”. Läs igenom Utsikt Bredbands allmänna villkor. Klicka i boxen för att godkänna villkoren och klicka sedan på ”Gå till registrering”. Här visas vilka steg du kommer att gå igenom för att kunna beställa och använda dina tjänster. Klicka på ”Nästa” nere i högra hörnet. Fyll i dina kontaktuppgifter. Om du har en annan faktureringsadress så fyller du i den till höger. Klicka på ”Nästa”.

3. Bekräfta dina uppgifter

Läs igenom de uppgifter du angett. Om de stämmer överens, tryck på ”Bekräfta”.

Du får nu dina inloggningsuppgifter till Utsikt Bredbands kundportal. Spara ner dem.

4. Beställ tjänst

Logga in på kundportalen i nedre högra hörnet. Klicka på "Beställ tjänster". Välj vilken tjänst du vill beställa med hjälp av boxarna märkta ”Paket”, ”Internet” eller ”TV”. Klicka sedan på den leverantör du vill ha samt vilken typ av tjänst du vill ha, vilken hastighet osv. Klicka på ”Nästa”.

När du valt tjänst, klicka i boxen för att godkänna de allmänna villkoren. Ange önskat startdatum och klicka på ”Beställ”. Om du valt en internettjänst hoppar tjänsten igång automatiskt inom 15 minuter, i de flesta fall. En omstart av din dator/router kan vara nödvändig för att internet ska komma igång.

Har du en bredbandsswitch får du hjälp av den här instruktionsfilmen för ansluta dina bredbandstjänster.

Hjälpte denna information dig? Nej