Om oss

Vår värld blir allt mer digitaliserad och många av de tjänster och prylar vi använder dagligen kräver en snabb och säker uppkoppling. Vi vet inte exakt hur framtiden kommer att se ut, men vi vet att mycket är möjligt, bara du kan förlita dig på din uppkoppling.

Vi gör din digitala vardag bättre

Vi vill att alla ska kunna ägna sig åt just det som gör vardagen till en bra dag, på jobbet och hemma. Och att alla har tillgång till ett bredband som klarar både dagens och framtidens digitala tjänster. Med bredband via fiber får du ett nät som är snabbt och säkert utan avbrott och begränsningar. Oavsett vilka tjänster du använder och hur många personer som är uppkopplade samtidigt, kan du lita på ditt bredband - varje dag, dygnet runt. En självklar och naturlig del av din digitala vardag, idag och imorgon. 

Bredband sedan 1998

Sedan 1998 har vi jobbat med bredband. Vi började som bolaget Utsikt Nät, men är sedan 2011 bolaget Utsikt Bredband AB.  Under hela tiden har vårt kommunala uppdrag varit att skapa förutsättningar för tillväxt och ett hållbart samhälle, lokalt och regionalt, genom att erbjuda bredbandsinfrastruktur. Vi driver och utvecklar ett öppet, neutralt stadsnät och fullföljer fiberutbyggnaden i vår region.

Vår vision, Vi bygger världens mest digitaliserade region, präglar vårt arbete varje dag. Idag når vårt fibernät drygt 65 000 hushåll och företag i kommunerna Linköping, Mjölby, Katrineholm och Motala. Oavsett om du bor på landet eller i stan gör vi dagens och morgondagens digitala tjänster, intelligenta hem och smarta städer möjliga genom en snabb och säker uppkoppling. I vårt öppna fibernät hittar du flera leverantörer av tjänster för internet, TV och telefoni. Det ger dig en stor valfrihet och förmånliga priser. Dessutom finns vi lokalt – det ger både hög tillgänglighet och bra support.

Morgondagens digitala vardag - vi gör den möjlig

Teknikutvecklingen rusar framåt och allt fler vardagsföremål, maskiner, fordon och byggnader kopplas upp med sensorer. Det omtalade Internet of Things, IoT. Allt som är uppkopplat kan styras eller utbyta data över nätet. Tillsammans med andra aktörer och samarbetspartners skapar vi intelligenta hem och smarta städer. Du kan till exempel få information om aktuell badtemperatur vid badplatser runt om i Linköping och Mjölby kommun eller hålla koll på syrehalten och CO2-nivå i lokaler, direkt i din mobil eller dator. Nästan allt kan kopplas upp, och det här är bara början!

Vilka är vi?

Vi tillhör koncernen Tekniska verken i Linköping AB. Vi bygger, tillsammans med de andra bolagen, världens mest resurseffektiva region genom att erbjuda smarta och effektiva lösningar som förenklar våra kunders vardag. Moderbolaget Tekniska verken jobbar bland annat inom energi, fjärrvärme, vatten och belysning. De andra bolagen i koncernen är: 

Styrelse och vd 

Vd 

Morgan Ljungberg

Styrelse 

Ulrika Unell, ordförande
Thony Andersson, ledamot
Klas Gustafsson, ledamot
Daniel Andersson, ledamot
Patrik Nyberg, ledamot

Lär dig mer om Tekniska verken-koncernen

Sugen på att jobba hos oss?

All verksamhet hos oss sköts inom moderbolaget Tekniska verken. Totalt är vi ungefär 1 000 anställda som trivs i en lättsam företagskultur med en arbetsvardag som präglas av våra värdeord: drivande, positiva och trovärdiga. Kika mer på hur det är att jobba i Tekniska verken-koncernen

Begäran om utlämnande av allmän handling

Du kan begära ut allmänna handlingar som inte omfattas av sekretess i enlighet med Offentlighets- och sekretesslagen (OSL 2009:400). Det gör du genom att kontakta registrator på registrator.utsikt@utsikt.se