Om oss

Sedan 1998 har vi arbetat för att sätta guldkant på din digitala vardag med vårt snabba och stabila fibernät. Idag underlättar vi livet för 70,000 hushåll och företag i kommunerna Linköping, Mjölby, Katrineholm och Motala. Oavsett vilka tjänster du använder och hur många personer som är uppkopplade samtidigt, kan du lita på att din uppkoppling levererar till max – varje dag och dygnet runt.

Välj fritt och lev smart

Vårt öppna och neutrala nät ger dig en stor variation av tjänster och leverantörer att välja från. Dessutom finns vi lokalt nära dig, vilket ger dig både hög tillgänglighet och bra support. Vi jobbar hand i hand med våra partners för att göra hem och städer smartare i krokarna där du bor och verkar. Tillsammans förbereder vi samhället för en digital framtid där allt från badtemperaturer till byggnaders luftkvalitet kan övervakas digitalt.

Så luta dig tillbaka och njut av din alldeles egna digitala vardag. 

En säljare sitter framför sin dator och pratar med en kund

IPv6-stöd i vårt fibernät

Vårt fibernät stödjer IPv6 sedan 2018. IPv6, eller Internet Protocol version 6, är ett protokoll för kommunikation på internet. Det används för att skapa unika nätverksadresser och möjliggör för ett obegränsat antal uppkopplade prylar. IPv6 ersätter det tidigare protokollet IPv4, eftersom IP-adresserna i IPv4 har tagit slut. Med IPv6 får vi betydligt fler adresser, vilket är avgörande för att kunna fortsätta växa och utveckla internet.

Även om vi uppmanar alla leverantörer i vårt nät att aktivera IPv6, är det fortfarande några som inte har gjort det. Skicka gärna en förfrågan till din leverantör om de ännu inte erbjuder IPv6. 

Vilka är vi?

Vi tillhör Tekniska verken i Linköping AB. Vi bygger, tillsammans med koncernens andra bolag, världens mest resurseffektiva region genom att erbjuda smarta och effektiva lösningar som förenklar våra kunders vardag. Moderbolaget Tekniska verken jobbar bland annat inom energi, fjärrvärme, vatten och belysning. De andra bolagen i koncernen är: 

  • Svensk biogas som förser regionen med fossilfri biogas
  • Energibolaget Mjölby-Svartådalen Energi, 
  • Elhandelsföretaget Bixia som köper och säljer närproducerad el 

Vd

Morgan Ljungberg, Vd 

Styrelse

Conny Udd, styrelseordförande 
Jörgen Svärdh, ledamot 
Ulrika Unell, ledamot 
Thony Andersson, ledamot 
Klas Gustafsson, ledamot 
Daniel Andersson, ledamot 
Patrik Nyberg, ledamot 

All vår verksamhet drivs inom moderbolaget Tekniska verken där vi totalt är ungefär 1 000 anställda. Tillsammans skapar vi en lättsam företagskultur med en arbetsvardag som präglas av våra tre värdeord:

  • drivande
  • positiva
  • trovärdiga

Är du nyfiken på hur det är att jobba inom Tekniska verken-koncernen? Så är det att jobba hos oss

Vill du begära ut allmänna handlingar?

Enligt offentlighets- och sekretesslagen har du rätt att begära ut alla offentliga dokument som inte är sekretessbelagd (OSL 2009:400). Det gör du genom att kontakta registrator på registrator.utsikt@utsikt.se