Fiber till Bostadsbolagets hyresgäster

Är du hyresgäst hos Bostadsbolaget är din bostad ansluten till Utsikt Bredbands framtidssäkra fibernät. I fibernätet finns marknadens bredaste utbud av tjänster för till exempel internet, TV och telefoni. Det ger dig stora möjligheter att beställa tjänster som passar just dig. I vårt nät konkurrerar flera tjänsteleverantörer, vilket betyder att du kan hitta riktigt förmånliga erbjudanden.

TV och internet

Basutbudet från Telia som ingår är SVT1, SVT 1 HD, SVT2, SVT2 HD, SVT24, Barnkanalen, Kunskapskanalen, TV4 och Axess TV. Vill du ha fler kanaler, beställer du TV-tjänst från någon av våra tjänsteleverantörer.

Internet (bredband) med hastigheten 1 Mbit/s ingår som standard. Önskar du en högre hastighet beställer du det av någon av våra tjänsteleverantörer som aktiverar din tjänst. Om du själv betalar för en högre tjänst med högre hastighet behöver du först säga upp din tjänst innan du kan beställa en ny tjänst hos en ny tjänsteleverantör. Ange uppsägningsdatum till den nya tjänsteleverantören.

Så kopplar du in ditt bredband

Bredbandsuttag i vardagsrummet

Bredbandsuttaget i vardagsrummet är kopplat till bredbandsswitchen som sitter i ett vitt skåp i hallen. Läs mer om bredbandsswitch i nästa avsnitt.

  • Du kopplar in din dator alternativt router med en nätverkskabel i bredbandsuttaget i ingång märkt ”1” i vardagsrummet.
  • Du kopplar in TV-boxen till din TV med en HDMI-kabel och ansluter TV-boxen till bredbandsuttaget som är märkt med ”2”.

Se kopplingsschema:

Bredbandsswitch i vardagsrummet

  • Du kopplar in datorn i porten för ”Internet” (LAN 2) i switchen.
  • Du kopplar in TV-boxen till din TV med en HDMI-kabel.
  • TV-boxen för basutbudet (Telia-boxen) ska anslutas till porten för ”TV” (LAN 3) i switchen.

Se kopplingsschema:

 

Utökat TV-utbud

Du som beställt utökat TV-utbud från någon leverantör och fått en ny TV-box ska koppla in
boxen i port ”Bredbands TV” (LAN 4) i bredbandsswitchen med en nätverkskabel.

Beställer du utökat utbud från Telia där ny box inte behövs behöver du inte
göra någon förändring. Beställer du tvillingbox från Telia eller TV från annan leverantör ska inkoppling göras i port LAN 4. Det innebär du kan behålla Bostadsbolagets TV-box för basutbud (via LAN 3) och samtidigt ansluta ytterligare en TV-box från någon av de övriga leverantörerna för ett utökat utbud via port LAN 4 i bredbandsswitchen.

Hjälpte denna information dig? Nej