Varför välja fiber?

Datorer. Smartphones. Surfplattor. TV. Eller varför inte gräsklipparen och diskmaskinen. Allt fler saker i hemmet kan idag kan kopplas upp och kräver alltså någon form av internetanslutning. Och när hela familjen är uppkopplad samtidigt - någon spelar online, någon tittar på film i HD, någon annan laddar hem stora filer - då ökar naturligtvis kraven på bandbredd.

Lösningen? Bredband via fiber. Det är den enda riktigt framtidssäkra tekniken som ger dig den kapacitet du behöver för att kunna dra nytta av den snabba utvecklingen - både idag och imorgon.

Världens möjligheter

En fiberanslutning från Utsikt Bredband är en investering i framtidens infrastruktur. Och det är en investering som med all säkerhet ökar värdet på din bostad (fråga gärna din mäklare). Samtidigt kan du räkna med en lägre månadskostnad för internet, TV och telefoni. Låter det bra? Det är det. Fiber är inte bara en investering i framtiden. Framför allt handlar det om vad du kan göra här och nu. Som att streama filmer, tv-serier och live-sändningar on-demand. Eller ringa billigare med IP-telefoni. Eller njuta av många fler TV-kanaler med kristallklar bild i HD. Eller styra belysningen i hemmet. Utbudet är som du förstår stort och varierande, och det kommer nya tjänster och paketerbjudanden hela tiden. Vilka tjänster du vill dra nytta av väljer du själv förstås - det är en av de många fördelarna med att välja fiber från Utsikt Bredband. Kort sagt - med fiber får du världens möjligheter.

Fiber, 4G eller 5G?

Svaret är enkelt. Men är då fiber det enda alternativet? Ja och nej. Du kan naturligtvis välja mobilt bredband. (Kopparnätet/telefonnätet som ADSL är beroende av kommer att stängas ner). Men vill du ha en den höga kapacitet som behövs för att du ska kunna dra nytta av framtidens digitala tjänster då är det fiber som gäller.

Fiber

Fiber är den enda framtidssäkrade kanalen för bredband, med i princip obegränsade hastigheter för både upp- och nedladdning. En fördel med fiber är att man får den hastighet man köpt. I mobilnäten varierar det.

4G

Mobilt bredband är instabilt, och hastigheten begränsas av avståndet till mast. Dessutom blir bandbredden sällan den utlovade - ju fler som använder det, desto långsammare går det. Mobilt bredband är därför mest ett komplement till bredband via fiber.

5G

5G är under utveckling och det finns idag några nät som är i testfas. Det är bra att känna till att 5G i första hand kommer att användas till att koppla upp saker, dvs för att koppla upp bilar, lyktstolpar samt för mer avancerade och processer inom industrin så kallade machine-to-machine. Tekniken utvecklas inte i första hand för privathushåll och därför kommer inte 5G primärt att användas för att tala i telefon eller streama filmer och serier utan passar bättre för korta snabba dataskurar, som till exempel att styra fabriks-  och industriprocesser eller styra fordonstrafik, eftersom tekniken har kort uppkopplingstid.  

Vad betyder alla begrepp?

Hemmanätverk, router, switch och vad betyder egentligen LAN och WAN? En fiberanslutning kommer med flera mer eller mindre obekanta ord. Kolla på den interaktiva filmen för att lära dig mer om vad de betyder.

Acceptera kakor (cookies) för att se innehållet.
En fiberanslutning kommer med flera mer eller mindre obekanta ord. Här kommer en film om hemmanätverk, router, switch och betydelsen av LAN och WAN.
Hjälpte denna information dig? Nej