Mamma och dotter sitter i soffan och tittar på en padda tillsammans

Beställ och installera fiber till ditt hus

Med bredband via fiber surfar du tryggt med en snabb och pålitlig uppkoppling.

Platsmarkör

En tjänst för dig i Linköping, Katrineholm,
 Mjölby, Fornåsa och Borensberg med omnejd

Anslut ditt hus till vårt öppna fibernät

Du kan alltid beställa fiber, både till nya och befintliga hus. Med fiber får du snabbt och stabilt internet för allt från hemmaarbete med videomöten till streaming och smarta hem-applikationer. Allt utan avbrott. Det är också en investering säkerheten och flexibilitet hemma. Fiber ger dig möjligheter som inte bara hjälper dig att vara uppkopplad, utan som också går att anpassa efter dina behov. 

Unika möjligheter med vårt öppna fibernät 

Vårt öppna fibernät innebär att du fritt kan välja den TV- eller internetleverantör som passar dig bäst. Du får tillgång till ett brett utbud av tjänster och paketlösningar. Det gör det möjligt för dig att skräddarsy din digitala upplevelse efter dina önskemål och behov.

Vad kostar en fiberanslutning?

Anslutning till fibernätet kostar 22 500 kronor inklusive moms. Grävning på din tomt ingår i priset.  Detta gäller om ditt hus ligger i ett område där vi ansluter flera villor på en gång.

Dra in fiber till ditt hus

 1. Beställ fiberanslutning. Bor du i Linköping, Mjölby, Katrineholm eller i delar av Motala och vill installera fiber till ditt befintliga hus? Eller bygger du ett nytt hus i Mjölby, Katrineholm eller Motala? Då skickar du enkelt in en intresseanmälan till oss. Vi kollar om ditt hus kan få fiber och skickar sen en beställning som du skriver på. Sen kan du luta dig tillbaka och vi tar över planeringen åt dig. 

  Har du fått ett erbjudande via post? Använd den medskickade blanketten och skicka till oss.

  Bygger du nytt hus i Linköping kommun? Beställ alla dina anslutningar, från fiber till elnät, på ett och samma ställe på Tekniska verkens webbplats.

 2. Placering av bredbandsswitch och fiberuttag. För att kunna använda fiber hemma behöver du en bredbandsswitch. Bredbandsswitchen kopplar samman och fördelar din internetanslutning hemma. Oavsett om du bygger nytt hus eller om du bor i ett befintligt hus behöver du fundera över vilken vägg du vill ha din bredbandsswitch på. 

  • Om du tänkt ha annan teknisk utrustning i anslutning till din switch behöver väggen ha ett dubbelt uttag på 230 volt. 

  • Switchen behöver sitta nära en yttervägg. 

 3. Grävning på din tomt. När allt är planerat meddelar vi dig om startdatum och tidsplan. Vi sköter  allt grävarbete och använder befintliga rör där vi kan. Om du bygger nytt hus kan fiber och el grävas på samma gång. 
 4. Installation och fakturering. Efter grävningen gör vi den slutliga installationen inne i ditt hus. När installationen är klar skickar vi en faktura. 
  Byggt nytt hus i Linköpings kommun? Då betalade du fiberanslutningen redan i din första beställning.
 5. Välj dina tjänster. Anslut en dator till bredbandsswitchen, öppna webbläsaren, och välj själv bland olika TV- eller internetleverantörer direkt via vår kundportal. Det är enkelt att jämföra och välja det som passar dig bäst.
 6. Klart! Om cirka 1 till 3 dagar kan du börja njuta av snabb och stabil internetuppkoppling med din nya fiberanslutning.

Beställ och installera fiber