Fiber i din studentlägenhet

Du som bor hos Studentbostäder, ByggVesta på Colonia eller Heimstaden kan ansluta dig till studentnätet. Din lägenhet är redan förberedd – det enda du behöver göra är att ansluta datorn till bredbandsuttaget och registrera ett abonnemang med Bahnhof. En kvart senare kan du börja surfa.

Anslutning och beställning av internettjänst

Anslut datorn till bredbandsuttaget i din lägenhet. Datorn ska vara inställd på automatisk tilldelning av IP-adress under Nätverksinställningar (normalläge för de flesta datorer). Du blir tilldelad en publik IP-adress av vårt administrativa system.

När du har öppnat webbläsaren kommer du till en startsida med information om tjänsten samt avtalsvillkor. Gå vidare till registreringssidan där du aktiverar tjänsten genom att fylla i personuppgifter och godkänner avtals- och allmänna villkor. Du får användarnamn och lösenord till kundportalen i retur via e-post.

Uppkopplingen sker nu automatiskt. Efter cirka 15 minuter är tjänsten klar att använda. 

Kontakta din fastighetsägare om du har problem att registrera ett abonnemang. Vi sköter enbart drift och övervakning av studentnätet.

Två uttag i lägenheten

Om du bor i en lägenhet som har två datauttag, väljer du uttaget i det rum där du vill ha ditt abonnemang. Om du vill flytta abonnemanget till det andra uttaget vid ett senare tillfälle, måste du säga upp abonnemanget på det första uttaget. Därefter kan du aktivera via det nya uttaget.

Faktura

Bredband ingår i din hyra och faktureras på hyresavin för din bostad. 

Support

Vänd dig till Bahnhof om du har frågor som rör ditt abonnemang eller om du har tekniska problem på telefon 010-510 00 00 eller via bahnhof.se

Hjälpte denna information dig? Nej