Snabb uppkoppling i studentnätet

Du som bor hos Studentbostäder, ByggVesta på Colonia eller Heimstaden kan ansluta dig till studentnätet. För att registrera ett abonnemang ansluter du din dator till nätverksuttaget i din lägenhet.

Datorn ska vara inställd på automatisk tilldelning av IP-adress, det gör du under nätverksinställningar. Du blir tilldelad en publik IP-adress. Öppna sedan webbläsaren och följ anvisningarna.

Kontakta oss på Utsikt Bredband, om du har problem att registrera ett abonnemang. Vi sköter drift och övervakning av studentnätet.

Så här fungerar det

Du som bor hos StudentbostäderByggVesta på Colonia eller Heimstaden registrerar ett abonnemang med Bahnhof. Mer information om deras tjänster och allmänna avtalsvillkor finns på Bahnhofs webbplats.

Två uttag i lägenheten

Om du bor i en lägenhet som har två datauttag, väljer du uttaget i det rum där du vill ha ditt abonnemang. Om du vill flytta abonnemanget till det andra uttaget vid ett senare tillfälle, måste du säga upp abonnemanget på det första uttaget. Därefter kan du aktivera via det nya uttaget.

 

Hjälpte denna information dig? Nej