Kund utanför bostadsrättsförening

Installera fiber till flerfamiljshus

Öka värdet på din fastighet med bredband via fiber.

Platsmarkör

En tjänst för dig i Katrineholm, Borensberg,
 Mjölby och delar av Motala

Fördelar med fiber till din fastighet 

Idag ställs höga krav på bredband, både vad gäller prestanda och utbud. Med bredband via fiber surfar dina boende tryggt med en snabb uppkoppling. Vilket ger alla i familjen möjlighet att använda dator, mobiltelefon, surfplatta och tv-spel samtidigt – utan fördröjning eller avbrott. 

Med vårt öppna fibernät får alla hushåll fri tillgång till marknadens bredaste utbud av tjänster för både internet och TV. Att ansluta till fibernätet ökar dessutom din fastighets efterfrågan och värde. 

Vi hjälper dig från start till mål 

Vi finns lokalt i Linköping, Mjölby och Katrineholm för att se till att nätet alltid fungerar som det ska. Oavsett om det gäller en befintlig fastighet eller en nybyggnation hjälper vi dig att hitta den bästa lösningen utifrån just dina förutsättningar. Vi håller samman projektet med allt från byggnation, leverantörer, informationsmöten och utskick till boende.  

Katt tittar upp på husse. I bakgrunden spelar två kunder tv-spel.

Vad kostar en fiberanslutning? 

Om du är intresserad av att ansluta din fastighet tar vi gärna fram en offert åt dig. Skicka in en intresseanmälan eller hör av dig till flerfamiljshus@utsikt.se så återkommer vi så fort som möjligt med ett prisförslag. 

En intresseanmälan är inte en bindande beställning utan bekräftar bara att du är intresserad av fiber och vill veta om du har möjlighet att ansluta din fastighet. 

Installera fiber – steg för steg 

Fyll i en intresseanmälan. Du kan också höra av dig till flerfamiljshus@utsikt.se. Som boende i lägenhet kan du också vara med och påverka genom att lyfta frågan till din styrelse eller fastighetsägare.   

Vi tittar på förutsättningarna för just din fastighet och ger dig ett prisförslag. Priset kan variera beroende på vilket område fastigheten ligger i.  

Efter att du har accepterat prisförslaget, skickar vi ett avtal för dig att skriva på. Sedan påbörjar vi din anslutning. Normalt sett tar det 3–6 månader att ansluta en fastighet, men väder och andra faktorer kan påverka tiden. Vi håller dig uppdaterad under hela processen.  

Vi tar hand om allt från att dra in fiberkabeln till att installera nödvändig utrustning. Tillsammans med dig bestämmer vi var överlämningspunkten ska placeras för bästa tillgång till internet. Därefter tar ett fastighetsnät över som fördelar fibern till varje lägenhet. Om du inte redan har ett fastighetsnät rekommenderar vi att det installeras. Fastighetsnätet säkerställer en bra uppkoppling till varje lägenhet.

När fiberutrustningen är på plats är det fritt fram för dina boende att börja beställa TV- och internettjänster till sina lägenheter. 

Beställ och installera fiber nu