Utsikt Bredband blir ny delägare i VÖKBY Bredband AB

Bild: Onsdagen den 24 mars signerades avtalet som innebär att Utsikt Bredband går in som delägare i VÖKBY Bredband. I förgrunden Charlotta Sund, vd och koncernchef, Tekniska verken, samt Morgan Ljungberg, vd Utsikt Bredband. På skärmen bakom syns de andra parterna.
Pressmeddelande
25 mars 2021 08:32
VÖKBY Bredband kommer under 2021 möjliggöra ett större tjänsteutbud till sina kunder, när de får tillgång till ett öppet fibernät i samband med att Utsikt Bredband AB går in som delägare. Delägare efter affären är Utsikt Bredband samt SmåNet AB. SmåNet AB ägs av Vadstena kommun, Ödeshögs kommun, Boxholms kommun samt Ydre kommun.

Affären innebär att Utsikt Bredband AB går in som 40 procentig delägare till VÖKBY Bredband AB, och genom affären kommer VÖKBY’s kunder erbjudas samma utbud och innehåll som Utsikts kunder har idag.

Att gå in som delägare i VÖKBY Bredband är ett led i vårt arbete att vara en digitaliseringsmotor i regionen. Vi kan bidra till såväl samordningsvinster som affärsutveckling inom de lokala fibernäten. Genom samverkansbolag blir det enklare för näten, oavsett storlek, att ha samma möjligheter att utveckla bredbandet i sin kommun, säger Morgan Ljungberg, vd för Utsikt Bredband.

Den lokala förankringen och kommunernas egen bestämmanderätt, samt ägandeskap och förvaltning över sin kommuns fibernät kommer att finnas kvar, men Utsikt Bredband möjliggör bland annat utökade tjänsteval för invånarna.

Det är väldigt viktigt för oss att fortsätta vara lokala, där varje kommun har sina egna bredbandskunder. Samtidigt blir vårt erbjudande till kund mycket bättre än tidigare, och kan bidra till den digitala utvecklingen inom kommunerna, säger Jonni Harrius, styrelseordförande i VÖKBY Bredband.

Affären innebär inga stora förändringar för personalen inom VÖKBY Bredband. De cirka 15 medarbetarna kommer att arbeta på samma sätt som tidigare.

Ny vd för VÖKBY Bredband blir Sven Petersson, vd för Mjölby Kraftnät där han även framöver kommer att fortsätta som vd.

Jag är glad över förtroendet som styrelsen har gett mig att få leda VÖKBY Bredband. Jag ser det som ett bra komplement till min roll i Mjölby Kraftnät, då båda bolagen arbetar med ledningsbunden infrastruktur. För mig personligen är det roligt att få nya utmaningar och kunna vidareutveckla de erfarenheter som jag byggt upp under mina 43 år i branschen. Jag ser både fram emot att fortsätta mitt arbete som vd i MKN och min roll som vd för VÖKBY Bredband.

Utsikt Bredband är ett helägt dotterbolag till Tekniska verken.

 

För mer information kontakta gärna:

Jonni Harrius, styrelseordförande VÖKBY Bredband, 070 - 548 24 68

Morgan Ljungberg, vd Utsikt Bredband, 013 - 20 90 36

Sven Petersson, vd VÖKBY Bredband, 0142 - 855 12