Inplaceringstjänst i Linköping

Med vår inplaceringstjänst kan du hyra plats för servrar, utrustning eller annan kommunikation. Anläggningen i Linköping erbjuder de bästa förutsättningarna  för din utrustning med bland annat klimatanläggning, reservkraft, brand- och  inbrottslarm. Som operatör, tjänsteleverantör eller företag är denna möjlighet  lösningen för en säker och bekymmersfri drift.

Inplaceringstjänst

Installera din server, elektronikutrustning eller annan kommunikation  hos oss. Då får du tillgång till ett högteknologiskt center med allt du kan tänkas behöva såsom kraftförsörjning, klimatanläggning och säkerhets- åtgärder. Vi erbjuder platser i högkvalitativa rackskåp.

Välj mellan ett helt skåp eller en sektion av ett skåp. Här erbjuds många kommunikationsvägar eftersom du får tillgång till öppen stadsfiber och därmed kan välja mellan ett stort antal operatörer och tjänsteleverantörer.

Drift och underhåll

Alla tillgångar för att säkerställa anläggningens drift övervakas dygnet runt. Dessutom görs kontinuerliga tester av anläggningens funktioner,  så som kylutrustning, brandskydd och reservkraft.

Kraftförsörjning

Anläggningen är byggd för att garantera en avbrottsfri och säker  kraftförsörjning. Elen som driver anläggningen är närproducerad  och förnybar.

En tertiär kraftförsörjning finns på plats där varje funktions behov  av elförsörjning är kategoriserad. Vi har UPS N+1, ett system för av- brottsfri strömförsörjning. N+1 innebär att vi har antalet UPS-moduler  som krävs, plus en till. Dessutom finns en reservgenerator som håller för drift i tio dagar.  Tillgång till 48V DC finns med olika möjligheter att strömförsörja  komponenter.

Klimat

Vi säkerställer att en lämplig temperatur och luftfuktighet hålls för  din utrustning genom att använda oss av kraftiga luftvärmepumpar  anpassade för lokalen.

Säkerhet

Vi uppfyller de riktlinjer och klassificeringar som finns för att garantera högsta säkerhet för din utrustning.

Övervakning

 • Områdesskydd enligt SSF 200:3 klass 4
 • Skalskydd enligt SSF 200:3
 • Personliga behörigheter med loggning av all aktivitet och tillträde
 • Inbrottslarm enligt SSF 130:6, larmklass 2
 • Kameraövervakning direktkopplat till larmcentral

Driftsäkerhet

 • Uppfyller PTS krav för tillgångar enligt klass A

Brandsäkerhet

 • Brandklassning EI30
 • Detekteringssystem för brand och rök direktkopplat till räddningstjänst
 • Automatiserat gassläckningssystem (finns i vissa utrymmen)

Service

Du kan välja servicenivåavtal efter just dina behov. Dessutom finns vi lokalt – det ger dig hög tillgänglighet och bra support.

Certifieringar

Som kund hos oss kan du alltid känna dig trygg, vi har flera certifieringar som bekräftar vår höga standard.

 • ISO 14001
 • ISO 9001
 • ISO 45001

Om oss

Vår vision, vi bygger världens mest digitaliserade region,  präglar vårt arbete varje dag. Sedan 1998 har vi utvecklat  morgondagens digitala tjänster genom snabb och säker  uppkoppling. Vi gör din digitala vardag bättre

Intresserad?

Kontakta oss på foretag@utsikt.se.

Hjälpte denna information dig? Nej