Linköping

När vi bygger ut arbetar vi med hela områden och skickar ut erbjudanden till de bostadsområden som står näst på tur.

Välkommen på informationsmöten

Vi anordnar löpande informationsmöten i de områden där det kan bli aktuellt med fiber. Du som har fått ett erbjudande från oss hittar datum, tid och plats i samma utskick.

Välkommen att göra din beställning på Mina Sidor.  Logga in i övre högra hörnet här. 

Har du frågor, kontakta oss gärna.

Om du fått ett erbjudande

Grattis! Du har möjlighet att beställa anslutning till Utsikt Bredbands fibernät redan idag. Skicka in din beställning så snart som möjligt. Om du har tappat bort din beställningsblankett, kontakta oss så skickar vi dig en ny eller beställ enkelt via Mina Sidor som du kommer åt genom att logga in uppe till höger här på utsikt.se.

Om du inte har fått ett erbjudande

Om du inte har fått ett erbjudande från Utsikt Bredband ännu så är du välkommen att skicka in din intresseanmälan. Prata gärna med dina grannar och ta reda på intresset i ditt område. Om ni är många som vill ha fiberanslutning kan vi lättare prioritera upp just ditt område och erbjuda er anslutning tidigare. Har ni en samfällighet så finns möjlighet att få ett kollektivt erbjudande, kontakta oss för mer information.

Om du ska bygga ett nytt hus

I de flesta nya områden finns möjlighet att beställa anslutning till Utsikt Bredbands fibernät och få världens möjligheter! Skicka in din intresseanmälan och ange gärna vilket område du ska bygga ditt nya hus i, i fältet ”Område/stadsdel”.

Om du bor på landsbygden

Om du bor utanför tätbebyggt område finns möjlighet att ansluta sig via byalagskoncept. Läs mer.

Vad kostar det att ansluta sig?

Normalpris för villaanslutning till Utsikt Bredbands fibernät är 25 000 kr. Fibernätets utbyggnad i Linköping med omnejd pågår kontinuerligt. Kampanjerbjudanden och kollektiva erbjudanden kan förekomma. Hur stor avgiften blir för just ditt hus ser du på beställningsblanketten du får hemskickad. 

Vid anslutning med byalagskoncept står kunden själv för stor del av arbetet och prisbilden är därmed annorlunda, se information om anslutning via byalag. Anslutning med byalagskoncept är möjligt på landsbygden.

Vad ingår i anslutningsavgiften?

I anslutningsavgiften ingår att Utsikt Bredband bygger ut sitt fibernät fram till din villa och ansluter dig. Detta innebär projektering, grävning och/eller fräsning för att lägga ner kanalisation, blåsning eller dragning av fiberkabeln, skarvning och svetsning av fiberkabeln, teknisk utrustning, montage, anslutning och installation av bredbandsswitchen i din villa.

Vi har alltid ambitionen att använda existerande kanalisation eller kulvertar in i ditt hus när så är möjligt. Om detta inte finns eller inte är möjligt att använda, så ansvarar du som fastighetsägare för grävning och förläggning av kanalisation på din egen tomt.

Läs mer om hur det går till att ansluta en villa till fibernätet.

Hjälpte denna information dig? Nej