Vi kopplar upp din verksamhet

Ett uppkopplat samhälle skapar stora möjligheter att använda våra resurser på ett effektivt sätt. Vi på Utsikt Bredband möjliggör det digitaliserade och uppkopplade samhället genom att äga och driva fibernätet i regionen. Förutom att skapa en infrastruktur för ett uppkopplat samhälle, erbjuder vi tjänster inom uppkoppling (IoT- Internet of Things) till verksamheter i Linköping, Mjölby och Katrineholm.

Vi kan koppla upp det mesta med hjälp av sensorer och olika tekniker för kommunikation. Uppkopplade saker kan ge värdefull data för att effektivisera tillvaron. På så sätt bidrar vi till samhällsnytta för invånare och verksamheter. 

Några exempel på projekt vi jobbar med inom IoT:

  • Vi kopplar upp skolmiljöer för att mäta och förbättra inomhusmiljön.
  • Vi har kopplat upp containrar för att effektivisera tömningsrutterna och kunna spåra en container.
  • Vi kopplar upp utomhusbelysning för kunna styra belysningen på distans. Uppkopplad belysning sparar även mycket pengar eftersom man slipper gräva för att byta ut överbelastad kabel.
  • Vi driver också ett projekt där vi har placerat markfuktgivare vid nyplanerade träd som mäter när det är dags att dags att vattna.

Vad har du för behov? Bara fantasin sätter gränser.

Vi hjälper verksamheter i Linköping, Mjölby och Katrineholm med att bland annat identifiera behov av uppkoppling, ta fram lämpliga sensorer och samla in och presentera data.

Kontakta oss så berättar vi mer:

Lars Hellberg
lars.hellberg@utsikt.se
013-20 80 71

Johan Odensåker 
johan.odensaker@utsikt.se 
013-20 91 74

Hjälpte denna information dig? Nej