Fiberutbyggnaden på Linköpings landsbygd

Just nu pågår en stor satsning för att hela Linköpings kommun ska få tillgång till fiber. Fiberutbyggnaden på Linköpings landsbygd startade våren 2019. Målet är att alla 3500 hushåll som har beställt ska vara anslutna till fibernätet senast 2021.

Fiberutbyggnaden innebär ett omfattade arbete, särskilt på landsbygden där det handlar om större områden och längre sträckor att gräva, som kräver mer arbete innan vi börjar gräva. Här har vi samlat information om hur fiberutbyggnaden går till

Väntar du på din fiberanslutning?

Tidsplanen påverkas av tillstånd och väderlek

Tyvärr har fiberutbyggnaden drabbats av förseningar i vissa områden. Tillsammans med våra entreprenörer jobbar vi hårt för att minska förseningarna så att du snart kan surfa snabbt och säkert.

Förseningen beror på flera faktorer:

  • Tillstånd och markavtal. Vi har behövt invänta markavtal samt tillstånd från berörda myndigheter för att fortsätta gräva. I vissa områden har detta dragit ut på tiden.
  • Grävarbetet påverkas av vädret. En kall vinter och höst med långvarig tjäle kan försena grävarbetet.
  • Vår projektering. Vårt egna utrednings- och förberedelsearbete har tagit lite längre tid än beräknat.

Fibern är på väg – vi uppdaterar löpande

Förseningen innebär att några områden kan behöva vänta lite längre än den ursprungliga tidsplanen. Vi förstår att det känns tråkigt, men vi lovar att du inte kommer bli utan fiber. Självklart behöver du inte betala för något innan jobbet är helt klart. Vi fortsätter att informera löpande om arbetet via nyhetsbrev och på vår webb. 

Har du ångrat dig?

Om du inte längre vill ansluta dig till fibernätet kan du välja att bryta ditt avtal. Kontakta kundservice så hjälper de dig. 

Hjälpte denna information dig? Nej