Fiber till Borensberg, Österstad, Fornåsa, Klockrike och söder om Motala

I november 2017 tog Utsikt Bredband över BoreNets fibernät i Borensberg, Österstad, Fornåsa, Klockrike och söder om Motala. Övertagandet av BoreNets fibernät är en naturlig fortsättning på, ett sedan många år, väl fungerande samarbete där BoreNet varit en av flera tjänsteleverantörer som erbjuder tjänster i vårt öppna fibernät. 

I vårt öppna nät kan du välja fritt mellan flera leverantörer av bredbandstjänster. Det ger dig möjlighet att välja den lösning som passar bäst för just dig. Du kan välja tjänst så fort vi lagt över nätet till oss, vilket sker under våren med start vecka 12. Du får brev när det är din tur. BoreNet kommer självklart fortfarande vara en tjänsteleverantör i nätet. Beställer du inte tjänst, kommer du att behålla BoreNet som leverantör.

Här kan du se vilka leverantörer som finns i vårt nät och beställa tjänst.

De redan beställda och påbörjade anslutningarna till fibernätet kommer att fullföljas av BoreNet. 

Vad behöver du göra? 

Du som har en internettjänst behöver inte göra något i samband med omläggningen, det kommer fungera som tidigare. Har du IPTV måste du flytta kabeln för IPTV från porten märkt LAN 2 till LAN 4 på din bredbandsswitch för att tjänsten ska fungera även i fortsättningen.

Om tjänsterna trots detta inte fungerar efter omläggningen, kan du behöva starta om din anslutna utrustning. Vid problem i samband med omläggningen till vårt bredbandsnät, kontakta din nuvarande tjänsteleverantör BoreNet.

Hjälpte denna information dig? Nej